Continent Exotèric III

foto d’Adrià Cañameras, Febrer 2010

“CONTINENT EXOTÈRIC III” treballs multidisciplinars d’Arnau Sala

“Exoteric” és el coneixement exterior o independent de l’experiència de cadascú, el qual pot ser comprovat per qualsevol persona. Es distingeix del coneixement esotèric. Exotèric es refereix a la “realitat externa” enlloc dels propis pensaments o sentiments. Son els coneixements públics enlloc dels secrets o cabalístics. No cal que el coneixement exotèric sigui simple ni automàtic, però ha de ser referenciable o reproduïble.

La majoria dels sistemes de creences filosòfiques i religioses presuposen que la realitat ha de ser independent dels actes d’un individu. No obstant això, la percepció de la realitat exterior no és més que una fabricació interna de l’observador i no té existència o substància fora de la imaginació de l’observador. Per tant, la realitat amb la qual interactuem només constitueix un consens que hem assolit, i si optem per imaginar-la d’una altra manera, canviarà. Llavors, qualsevol cosa etiquetada com a “exotèrica” és en realitat “esotèrica”. Quan ens acostem als seus extrems llògics, el resultat és el solipsisme, la noció de que “tot és dins els nostres caps”.

Pots veure una petita mostra de la feina d’Arnau Sala en els següents enllaços:

http://www.arnausala.info
https://exotericcontinent.wordpress.com/

“CONTINENT EXOTERIC III” de l’artista Manresà Arnau Sala

Vermell
Carrer de les Piques 3
08241 Manresa
vermell@vermell.net
938 722 515

Lloc http://www.vermell.net/
Data Octubre 2010
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s